APK

Voor de jaarlijkse Algemene Periodieke Keuring kunt u bij ons terecht. Wij controleren of uw auto aan alle normen van de wet voldoet. Indien er grote problemen zich voordoen zullen wij altijd eerst overleggen met u. De prijs voor een APK is € 25,- Gecombineerd met een grote onderhoudsbeurt betaald u slechts de RDW-afmeldkosten van € 4,95.

Onderhoud

Grote en kleine onderhoudsbeurt

Onderhoudsbeurten zijn zeer belangrijk voor uw auto. Het voorkomt dat u met pech staat, andere mankementen en storingen. Daarnaast zorgt het ervoor dat uw auto optimaal presteert.  Zo kan een auto met te weinig olie zorgen voor zeer grote schadeposten. Wanneer heeft u een grote of een kleine onderhoudsbeurt nodig? Wij adviseren ieder jaar of om de 15.000 km een onderhoudsbeurt. Klein en groot wisselt elkaar af om het jaar.

Wat doen wij met een grote onderhoudsbeurt?

Met een grote beurt worden alle technische aspecten van de auto geïnspecteerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld controle van de wielophanging, chassis, uitlaat en banden. Indien de inspectie laat zien dat uw auto technische mankementen of slijtage kent, kan dit –  in overleg met de klant – worden gerepareerd. Alle vloeistoffen worden gecontroleerd en de ruitensproeiervloeistof wordt bijgevuld.

Daarnaast wordt de motorolie ververst. Wij gebruiken hiervoor hoogwaardige olie van BP. Het oliefilter wordt daarbij ook vervangen.

Een motor heeft drie dingen nodig om te lopen: zuurstof, brandstof en een vonk. Zuurstof komt van buiten en komt via het luchtfilter in de motor terecht. Eens in de zoveel tijd moet dit filter worden vervangen. De aangevoerde brandstof (benzine of diesel) komt vanuit de tank door brandstoffilter heen. Een enkel vuiltje kan al voor grote problemen zorgen. Dit filter moet dus goed werken en eens in de zoveel tijd worden vervangen.  Als zuurstof en benzine onder druk staan, is er alleen nog een vonk nodig: de bougies. Na verloop van tijd gaan bougies minder goed werken en zijn zij aan vervanging toe.

Het moment dat u de kachel of airco aanzet in uw auto komt er lucht van buiten in uw auto. Deze lucht gaat door een interieurfilter heen, zodat u geen zand of blaadjes in uw gezicht krijgt geblazen. Deze interieurfilters kunnen soms zeer vuil worden en moeten eens in de zoveel tijd worden vervangen.

Wat doen wij met een kleine onderhoudsbeurt?

Met een kleine onderhoudsbeurt wordt, net zoals bij een grote onderhoudsbeurt een technische inspectie uitgevoerd. Mankementen en slijtage worden bij u gemeld en in overleg gerepareerd. Controle is ontzettend belangrijk en zorgt ervoor dat problemen in een vroege fase kunnen worden opgelost. U  kunt daardoor veilig en gerust weer de weg op. Naast de inspectie zal de olie worden vervest, maar de filters en bougies zijn nog niet aan vervanging toe. Ruitensproeiervloeistof wordt bijgevuld en alle andere vloeistoffen worden gecontroleerd. Als finishing touch worden uw banden weer opgepompt tot de juiste bandenspanning.

Reparatie en schades

 

Heeft u schade aan uw auto? Dan kunt u bij ons terecht voor reparatie. Geen klus is te klein voor ons. Indien u graag een offerte wilt, kunt u het best is een keer langskomen, zodat wij de schade goed kunnen inspecteren. Vervangend vervoer is beschikbaar in overleg. Moet er een schade-expert van de verzekering de schade inspecteren en de offerte beoordelen, dan kan dat tevens bij ons.

Onderhoud

Bandenwissel

Voor alle soorten maten en merken banden kunt u bij ons terecht. U kunt altijd bellen of langskomen voor een offerte of advies.  

Verkoop

U kunt altijd bij ons terecht voor kwalitatief goede occasions. Al onze occasions zijn altijd onderworpen aan een technische strenge controle. Uw oude auto kan in overleg ingeruild worden. Belt u gerust indien u een proefrit wilt komen maken.